Termeni si conditii

ultima actualizare: 15 mai 2015

 

Bun venit la iCopy !

Va multumim pentru interesul acordat produselor si a serviciilor noastre. Serviciile sunt oferite de SC Zigo Studio SRL. Website-ul www.icopy.ro se afla in proprietatea SC Zigo Studio SRL.

Prin utilizarea site-ului www.icopy.ro sunteti de acord cu prezentii Termeni si conditii. Va rugam sa ii cititi cu atentie.

In cazul in care aveti intrebari sau sugestii va rugam sa ne contactati de luni pana vineri intre orele 9-18 la telefon: 031.432.91.68 sau prin e-mail la office@icopy.ro.

 

1. Definitii

ICOPY: Societatea comerciala Zigo Studio SRL, organizata in baza legii romane.

SITE: Domeniul icopy.ro si subdomeniile acestuia

CONTINUT:

- Toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;

- continutul oricarui e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre ICOPY prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

- orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al ICOPY UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

UTILIZATOR: orice persoana fizica sau juridica ce acceseaza SITE-ul

CLIENT: orice persoana fizica sau juridica ce emite o COMANDA.

FURNIZOR: societatea comerciala Zigo Studio S.R.L., avand sediul social in Bucuresti sector 5, Str. Petre Ispirescu nr. 13, numar de inregistrare la Registrul Comertului J40/9866/2007, cod de identificare fiscala RO21787551.

PRODUSE si SERVICII: orice produs sau serviciu ce urmeaza sa fie furnizat de catre FURNIZOR CLIENTULUI, inclusiv acele documente si servicii mentionate in COMANDA

COMANDA: un document electronic incheiat intre FURNIZOR si CLIENT prin care:

- CLIENTUL solicita PRODUSE si SERVICII;

- FURNIZORUL isi da acordul de livrare a PRODUSELOR si SERVICILOR solicitate de CLIENT;

- CLIENTUL este de acord cu SPECIFICATIILE si isi da acordul in legatura cu primirea si plata PRODUSELOR si SERVICILOR.

CONTRACT: o COMANDA acceptata si confirmata de catre FURNIZOR.

SPECIFICATII: descrierea PRODUSELOR si SERVICIILOR asa cum sunt prevazute in Comanda.

CONDITII COMERCIALE: pret, modalitate de plata, termen de plata, termen si conditii de livrare, conditii tehnice, orice alte clauze specifice.

 

2. Utilizarea continutului

Intreg CONTINUTUL acestui SITE sunt proprietatea FURNIZORULUI. UTILIZATORUL si/sau CLIENTUL sunt de acord sa foloseasca CONTINUTUL cu buna credinta doar pentru informare, sau in scop comercial pentru achizitia de PRODUSE si SERVICII.

 

3. Drepturile si obligatiile FURNIZORULUI

FURNIZORUL depune eforturi pentru actualizarea CONTINUTULUI prezentat pe site si isi rezerva dreptul de a modifica informatiile prezentate pe SITE inclusiv prezentii Termeni si conditii, fara a anunta UTILIZATORII sau CLIENTII.

In cadrul SITE-ului, FURNIZORUL isi rezerva dreptul sa ofere informatii despre PRODUSE si SERVICII cu caracter informativ, care nu creaza obligatii contractuale.

FURNIZORUL isi rezerva dreptul de a nu accepta toate COMENZILE lansate de UTILIZATORI prin neconfirmarea acestora.

FURNIZORUL are dreptul de a refuza o COMANDA lansata de un CLIENT cu care a existat sau exista un litigiu referitor la efectuarea unei plati anterioare.

FURNIZORUL are dreptul sa verifice si sa analizeze comenzile lansate de CLIENT pentru a lupta impotriva fraudei si in acest sens isi rezerva dreptul de a cere clientului orice acte justificative considerate utile. Daca in urma verificarii FURNIZORUL are urme de indoiala asupra caracterului fraudulos al comenzii in raport cu un tert, FURNIZORUL are dreptul sa suspende sau sa anuleze COMANDA.

FURNIZORUL isi rezerva dreptul sa subcontracteze sau sa cesioneze catre o terta parte, fara acordul CLIENTULUI, furnizarea anumitor servicii in scopul onorarii comenzii.

 

4. Drepturile si obligatiile UTILIZATORULUI si CLIENTULUI

UTILIZATORUL si CLIENTUL au obligatia sa foloseasca SITE-ul cu buna credinta si nu au dreptul de a descarca, modifica, copia sau reproduce partial sau integral SITE-ul sau CONTINUTUL fara acordul scris al FURNIZORULUI. Orice incalcare a acestei reguli reprezinta nerespectarea drepturilor de autor, de marca sau orice alt drept de proprietate intelectuala.

O data cu lansarea unei COMENZI, CLIENTUL garanteaza ca este proprietarul materialelor trimise spre tiparire, copiere, multiplicare, duplicare. Prin materiale se intelege orice imagine, text, inregistrare audio sau video, program informatic, sigla, logo, slogan sau orice alte materiale ar putea face obiectul drepturilor de autor sau proprietate individuala. CLIENTUL garanteaza ca elementele furnizate pentru executarea COMENZII sunt in conformitate cu legile, statuturile si ordonantele in vigoare si nu lezeaza drepturile oricarei persoane fizice sau juridice. FURNIZORUL nu poate fi tinut raspunzator pentru materialele sau natura materialelor furnizate de CLIENT pentru executarea COMENZII, CLIENTUL poarta intreaga raspundere asupra materialelor furnizate.

La solicitarea FURNIZORULUI, CLIENTUL are obligatia sa ateste dreptul de proprietate sau ca are imputernicire asupra materialelor furnizate pentru executarea COMENZII.

CLIENTUL are obligatia sa furnizeze informatiile si detaliile necesare intocmirii documentelor comerciale (factura fiscala, contract, documente pentru livrare, etc) si atesta ca aceste informatii sunt corecte. CLIENTUL poarta intreaga raspundere in legatura cu acuratetea informatiilor furnizate.

CLIENTUL are obligatia sa faca receptia PRODUSELOR si SERVICIILOR comandate conform conditiilor agreate cu FURNIZORUL in cadrul COMENZII.

CLIENTUL are obligatia sa achite facturile emise de FURNIZOR conform CONTRACTULUI. (o COMANDA lansata de CLIENT si confirmata de FURNIZOR are valoare de CONTRACT)

 

5. Limitarea raspunderii

FURNIZORUL nu garanteaza functionarea SITE-ului fara erori si nu poate fi tinut raspunzator pentru eventualele pierderi, pagube directe, indirecte sau accidentale pe care UTILIZATORII sau CLIENTII le pot suferi din cauza eventualelor erori sau informatii eronate de pe SITE, acestea incluzand dar fara a se limita la descrierea, specificatiile si pretul PRODUSELOR si a SERVICIILOR.

Informatiile prezentate pe SITE (fotografii, descrierea produselor si a serviciilor, preturi) au caracter informativ, nu creaza obligatii contractuale si pot contine informatii incomplete sau eronate insa FURNIZORUL depune eforturi pentru a prezenta cele mai utile si relevante informatii. Obligatii contractuale creaza doar SPECIFICATIILE si CONDITIILE COMERCIALE din cadrul unei COMENZI confirmata si acceptata de FURNIZOR.

FURNIZORUL nu poate fi tinut raspunzator daca materialele furnizate de CLIENT pentru executarea COMENZII incalca anumite drepturi de autor sau drepturi de proprietate individuala. Prin materiale se intelege orice imagine, text, inregistrare audio sau video, program informatic, sigla, logo, slogan sau orice alte materiale ar putea face obiectul drepturilor de autor sau proprietate individuala.

FURNIZORUL nu poate fi tinut raspunzator pentru neexecutarea totala sau partiala a unei COMENZI daca exista suspiciunea ca anumite elemente furnizate de CLIENT nu sunt in conformitate cu legile, statuturile si ordonantele in vigoare si nu lezeaza drepturile oricarei persoane fizice sau juridice.

FURNIZORUL nu poate fi tinut raspunzator pentru eventualele pagube sau intarzieri aparute pe parcursul livrarii realizate prin intermediul unei firme de curierat.

 

6. Achizitia de PRODUSE si SERVICII

6.1. Modalitatile prin care UTILIZATORUL poate lansa COMANDA sunt: telefonic, prin e-mail sau folosind formularele disponibile pe SITE.

Orice UTILIZATOR ce a lansat o COMANDA devine CLIENT.

UTILIZATORUL si CLIENTUL sunt de acord cu aceste modalitati de comunicare prin care FURNIZORUL isi desfasoara activitatile comerciale.

6.2. COMANDA include:

- datele de indentificare ale CLIENTULUI;

- CONDITIILE COMERCIALE ale FURNIZORULUI si, daca este cazul,  orice alte clauze specifice;

- observatiile CLIENTULUI, daca este cazul;

- Termeni si conditii.

6.3. Acceptarea si confirmarea COMENZII de catre FURNIZOR presupune:

- CLIENTUL este de acord cu CONDITIILE COMERCIALE ale FURNIZORULUI;

- CLIENTUL este de acord cu SPECIFICATIILE PRODUSELOR si SERVICIILOR.

6.4. COMANDA este considerata acceptata de catre FURNIZOR in momentul in care exista o confirmare telefonica sau prin e-mail din partea FURNIZORULUI catre CLIENT, fara a fi necesara existenta unei confirmari de primire din partea CLIENTULUI. COMANDA confirmata de FURNIZOR are valoare de CONTRACT. COMANDA neconfirmata de FURNIZOR nu are valoare de CONTRACT.

6.5. COMANDA neconfirmata de FURNIZOR este considerata neacceptata si nu are valoare de CONTRACT.

 

7. Politica de facturare si plati

Preturile PRODUSELOR si SERVICIILOR prezentate pe SITE sunt afisate in LEI si nu includ TVA (Taxa pe Valoare Adaugata).

Preturile PRODUSELOR si SERVICIILOR prezentate pe SITE au carcater informativ si pot sa difere in functie de materialele utilizate, optiunile de finisare si complexitatea lucrarii. Oferta ferma de pret este prezentata CLIENTULUI, dupa transmiterea COMENZII in cadrul CONDITIILOR COMERCIALE.

Modalitatile de plata acceptate de FURNIZOR sunt urmatoarele:

- plata in numerar la punctul de lucru al FURNIZORULUI

- plata cu card bancar la puctul de lucru al FURNIZORULUI

- raburs la livrare direct catre firma de curierat

- plata cu Ordin de Plata in contul curent al FURNIZORULUI in baza facturii proforme. COMENZILE astfel achitate sunt livrate dupa ce plata a fost confirmata;

- plata cu Ordin de Plata la termen in contul curent al FURNIZORULUI in baza unui contract individual negociat intre FURNIZOR si CLIENT.

FURNIZORUL poate modifica preturile afisate in cadrul SITE-ului fara o notificare prealabila si are dreptul sa desfasoare orice campanie promotionala publicand conditiile de desfasurare ale acesteia.

 

8. Garantii si politica de returnare

Conform art. 10 din Ord. 130/2000, nu se pot returna produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate.

Pentru evitarea neplacerilor cauzate de imposibilitatea returnarii anumitor produse, inainte de executarea COMENZII,  FURNIZORUL va prezenta CLIENTULUI, la solicitarea acestuia, o simulare in format electronic sau chiar o mostra fizica din produsul comandat.

Simularea in format electronic si/sau realizarea unei mostre fizice sunt posibile doar in cazul anumitor PRODUSE si SERVICII, acest lucru fiind stabilit de catre parti inainte ca FURNIZORUL sa accepte si sa confirme COMANDA.

Diferenta de nuanta este considerata defect de executie doar in cazul in care CLIENTUL furnizeaza mostra fizica de culoare inainte ca FURNIZORUL sa inceapa executia COMENZII.

Costul transportului de retur este suportat de catre client.

 

9. Livrare

Livrarea poate fi efectuata:

- de FURNIZOR prin mijloace proprii;

- prin intermediul unei firme de curierat;

- CLIENTUL poate ridica comanda de la punctul de lucru al FURNIZORULUI.

Detaliile livrarii (costul, numele persoanei delegate de CLIENT pentru receptie marfa, adresa de livrare precum, termen livrare si orice alte detalii specifice) si modalitatea de livrarea este agreata de parti inainte ca FURNIZORUL sa accepte si sa confirme COMANDA.

In cazul livrarilor prin intermediul unei firme de curierat agentul de livrare va permite CLIENTULUI deschiderea coletului decat dupa ce acesta semneaza pentru receptie.

In cazul in care CLIENTUL a ales modalitatea de plata ramburs la livrare, agentul de livrare va permite CLIENTULUI deschiderea coletului doar dupa ce  acesta semneaza pentru receptie si achita contravaloarea PRODUSELOR.

 

10. Transferul proprietatii

Transferul proprietatii asupra PRODUSELOR si SERVICIILOR are loc in momentul in care CLIENTUL realizeaza plata respectand conditiile agreate de parti inainte ca FURNIZORUL sa accepte si sa confirme COMANDA.

 

11. Confidentialitate

FURNIZORUL prelucreaza date cu caracter personal prin culegerea acelor date necesare pentru intocmirea si executarea contractului. Datele astfel obtinute urmeaza sa fie stocate in baza de date, luandu-se masuri de protectie împotriva eventualelor distrugeri accidentale sau ilegale.

FURNIZORUL se obliga sa nu foloseasca datele personale decat in conformitate cu legislatia in vigoare si cu acordul partilor vizate. Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

In vederea livrarii produselor, date cu caracter personal pot fi comunicate firmei de curierat.   

Datele cu caracter personal pe care UTILIZATORII si CLIENTII le furnizeaza sunt folosite de FURNIZOR pentru confirmarea comenzilor, intocmirea facturilor, a contractelor sau a documentelor necesare pentru livrarea produselor precum si pentru anuntarea promotiilor si ofertelor.

UTILIZATORII si CLIENTII isi manifesta acordul in mod expres si neechivoc pentru:

- primirea prin email buletine informative din partea FURNIZORULUI sau a partenerilor sai cu privire la ultimele noutati aparute pe SITE;

- prelucrarea acestor date si informatii personale de catre FURNIZOR in vederea efectuarii de studii de piata sau transmiterii de materiale promotionale.

UTILIZATORII si CLIENTII au optiunea de dezabonare si incetare de primire a acestor buletine informative din partea FURNIZORULUI sau a partenerilor sai.

In conformitate cu prevederile legii 677/2001 dispuneti de urmatoarele drepturi: dreptul de informare, dreptul de acces, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a va adresa justitiei. Pentru exercitarea acestor drepturi va rugam sa ne contactati prin intermediul sectiunii "Contact" din site.

FURNIZORUL colecteaza informatii si le prelucreaza in date statistice despre ce pagini acceseaza UTILIZATORUL sau CLIENTUL in interiorul SITE-ului, inclusiv adresa IP de la care SITE-ul este vizitat. FURNIZORUL poate folosi in cadrul SITE-ului cookie-uri. Un cookie este un fisier pe care serverele FURNIZORULUI sau ale partenerilor sai il trimit computerului dumneavoastra si pe care computerul dumneavoastra il trimite inapoi de fiecare data cand accesati o pagina pe SITE-ul nostru.

Cookie-urile sunt folosite in urmatoarele scopuri:

• Pentru a imbunatati securitatea accesului.

• Pentru a imbunatati uzabilitatea si a va furniza un serviciu cat mai bun.

Majoritatea browserelor de internet accepta automat cookie-urile. Cu toate acestea, puteti solicita browserului utilizat, prin editarea optiunilor acestuia, sa opreasca acceptarea de cookie-uri si sa va avertizeze inainte de a accepta un cookie din site-urile pe care le vizitati. Daca decideti sa nu ne acceptati cookie-urile, veti putea totusi sa accesati sectiuni ale SITE-ului nostru care sunt disponibile publicului general, dar nu veti putea vizualiza anumite informatii si caracteristici de pe SITE-ul nostru, concepute pentru a imbunătăţi experienţa dumneavoastră pe SITE-ul nostru.

 

12. Litigii

Prin folosirea SITE-ului UTILIZATORUL si / sau CLIENTUL isi da acordul acestor Termeni si conditii. Orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre UTILIZATOR / CLIENT si/sau partenerii sai se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, disputa va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

 

13. Forta majora si cazul fortuit

14.1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui CONTRACT incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.
14.2. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat, va aduce la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.
14.3. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.
14.4. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.
13.5. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 14.3.

 

14. Dispozitii finale

14.1. FURNIZORUL isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor termeni si conditii, precum si orice modificari ale SITE-ului, structurii acestuia sau CONTINUTULUI precum si orice continut fara notificare prealabila a VIZITATORULUI sau CLIENTULUI.

14.2. FURNIZORUL nu va putea fi facut responsabil pentru eventualele erori aparute pe SITE din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

14.3. FURNIZORUL isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.